Afyon Sucuğunun Uzay yolculuğu

Sucuğu ile ünlü Afyon, bu ününü dünyanın dışına taşıyarak, uzaya ulaştı.

Turizm 8.08.2022 16:10:00 0
Afyon Sucuğunun Uzay yolculuğu

Fransa Atom Enerjisi Komisyonu Müdürü Etienne Klein, Afyon Sucuğunun uzaydaki görüntüsünü NASA'nın yeni uzay teleskobu James Webb ile elde etti.

Görüntüyü sosyal medya hesabından uzay görüntüsü diye paylaşan Etienne Klein, görüntünün Afyon Sucuğu olduğunu öğrenmesinin ardından şaka yaptığını belirterek özür diledi.

 

Fransa Atom Enerjisi Komisyonu Müdürü Etienne Klein, NASA'nın yeni uzay teleskobu James Webb ile elde edildiğini öne sürdüğü bir uzay görüntüsü adı altında "sucuk" paylaşmasının ardından, şaka yaptığını belirterek özür diledi.

Daily Mail'in haberine göre, filozof ve fizikçi Klein, sosyal medya platformu Twitter'dan, Proxima Centauri yıldızının James Webb Uzay Teleskobu tarafından alınan en son fotoğraf olduğunu iddia ettiği bir görüntü yayınladı.

Klein, paylaşımında, "Bize 4,2 ışık yılı uzaklıkta bulunan Güneş'e en yakın yıldız Proxima Centauri'nin fotoğrafı" dedi.

Ancak fotoğrafın, Afyonkarahisar mutfağından ‘kangal’ adıyla bilinen bir sucuğa ait olduğu ortaya çıktı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Afyonkarahisarlıları gülme krizine girdi. Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerin kapısını aşındıran Afyonkarahisarlılar, sucuğun yanında niye yumurta yok demekten kendilerini alamadılar.

Afyonkarahisarlılar uzaya önderecekleri sucuğun yanında Başmakçı’dan da yumurtayı birlikte uzaya göndermeyi hedefliyorlar.

Böylelikle ilk kez uzayda sucuklu yumurtanın nasıl görüneceği NASA tarafından araştırılacak.