Değirmendereliler çaresiz

Değirmendereliler çaresiz

Asayiş 3.07.2023 22:48:00 0
Değirmendereliler çaresiz

Afyonkarahisar’ın Değirmendere köylüleri yağan dolu ve sağanak nedeniyle çaresiz kaldı. Bölgedeki kiraz üreticileri yağan dolu nedeniyle büyük zarar görürken, içme sularından çamur akması köylüleri çileden çıkardı.

Afyonses.com ihbar hattına gelen fotoğraf ve bilgilere göre, akşam saatlerinde Değirmendere köyünde başlayan sağanak ve dolu kiraz bahçelerinde büyük hasara yol açtı.

“Nasipten ötesi yok” diyerek evlerine dönen köylüler evlerindeki içme sularının çamurlu olmasıyla karşılaştılar. Elini yüzünü bile yıkayamayan Değirmendere köylüleri, durumu köy muhtarının bilmesine rağmen çözümü için bir girişimde bulunmadığından yakındılar.

Köylüler, “Yıl boyunca çocuğumuz gibi baktığımız kirazımız dolu nedeniyle yok oldu. Nasipten ötesi yok diyerek evimize geldik, yüzümüzü yıkayacak suyumuz yok. Musluklardan çamur gibi su akıyor. Bizim hiç mi değerimiz yok. Muhtarımız konuyu bildiği halde çözümü için bir adım atmıyor ya da sözü dinlenmiyor. Yetkililerden biran önce içme suyumuzun çözümünü bekliyoruz” şeklinde konuştular.

 

KİRAZ FİYATLARI MALİYETİNİ KURTARMIYOR

 

Yaşanan olumsuzlukların yanı sıra kiraz alım fiyatların da düşük olmasından dert yanan Değirmendereliler, “İlk gün 40 TL olan alım fiyatları ertesi gün 12 liraya kadar düşürüldü. Yazıktır günahtır. Bu fiyat bizim maliyetimi bile korumuyor. Birkaç tüccar para kazanacak diye tüm çiftçilerimizin umutlarını ayaklar altına alıyorlar. Yetkililerin bu duruma biran önce çözüm bulmasını ve Kiraz'ın taban fiyatının olmasını istiyoruz” diye konuştular.