Gazeteci Ertek; Yeni mi aklınıza geldi?

Afyonkarahisar Basınında uzun yıllar görev yapan Tecrübeli Gazeteci Abdullah Ertek, yeni çıkacak olan ve internet medyasını da kapsayacak yasa ile ilgili BİK Üyesi Nuri Kolaylı’nın açıklamalarını ve yaptıklarını inandırıcı bulmadı

Çalışma Hayatı 21.06.2022 14:59:00 0
Gazeteci Ertek; Yeni mi aklınıza geldi?

Afyonkarahisar Basınında uzun yıllar görev yapan Tecrübeli Gazeteci Abdullah Ertek, yeni çıkacak olan ve internet medyasını da kapsayacak yasa ile ilgili BİK Üyesi Nuri Kolaylı’nın açıklamalarını ve yaptıklarını inandırıcı bulmadığını ifade etti.

 

Bir süredir meslekten uzak olan bir basın mensubu olarak bunları söylemezsem içim rahat etmezdi diyen Gazeteci Abdullah Ertek, BİK üyesi Nuri Kolaylı’ya seslenerek, “Yıllardır İnternet Yasasının çıkacağı ve yazılı basının yara alacağı bütün meslektaşlarımız tarafından bilinirken, acaba sizler neredeydiniz, neyi bekliyordunuz. Yasa Meclise gelsin bir görelimi mi bekliyordunuz?” dedi.

 

Ertek açıklamasında şunları ifade etti;

 

“Sayın Nuri Kolaylı ‘Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin mevcut haliyle yasalaşması halinde yazılı basının kapanma noktasına geleceğini ifade etmiş ve bu konuda tüm basın mensuplarından destek istemişsiniz. Bir süredir meslekten uzak olan bir basın mensubu olarak bunları söylemezsem içim rahat etmezdi.

Sayın Kolaylı, 2016 yılında Gazeteciler Konfederasyonu seçimleri öncesi ilimize gelmiş ve destek turları yapmıştınız. AGD de gerçekleşen toplantıda söz alarak sizi ve yönetiminizi eleştirmiştim. ‘Bugün burada Anadolu basını için olduğunuzu söylüyorsunuz ancak 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi nedeniyle masum yere kapatılan onlarca gazete var. Ben sizlerin ağzından bu kapatılan gazetelerle ilgili en ufak bir destek açıklamanızı ne duydum, ne de okudum’ demiştim.

Bugün bir kez daha şahsınızı eleştirmek istiyorum. Yıllardır İnternet Yasasının çıkacağı ve yazılı basının yara alacağı bütün meslektaşlarımız tarafından bilinirken, acaba sizler neredeydiniz, neyi bekliyordunuz. Yasa Meclise gelsin bir görelimi mi bekliyordunuz?

Dolayısıyla bugün yapmaya çalıştığınız çalışmalar bana hiç samimi gelmiyor. Yıllardır İnternet Gazeteciliği yasasının çıkması için mücadele eden meslektaşlarımızın mücadelesi sırasında sizler yazılı basının bu mağduriyetleri yaşayacağını bilmenize rağmen neden sessiz kaldınız?”