MEM'de Memnuniyet Anketi Memnuniyetsizliği

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen ‘Memnuniyet Anketi’ne çalışanların fişlenme korkusuyla ilgi göstermediği ve ankete katılımın oldukça az olduğu öğrenildi.

Çalışma Hayatı 5.06.2022 23:18:00 0
MEM

Edinilen bilgiye göre, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünde her yıl düzenlenen anketle, müdürlük çalışanlarının yöneticilerinden memnun olup olmadıkları araştırılıyor.

Bu yıl yapılan ankete yaklaşık 200 çalışanı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sadece 10 kişinin katıldığı ileri sürüldü. Ankete katılmayanların üzerinde ise baskı kurulduğu ve zorunlu olarak anketin doldurulması istendiği iddia edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ise anketin doldurulduğu bilgisayarın IP numarasından ankete kimin nasıl cevap verdiği ortaya çıkarılabileceğini ifade ettiler. Bunun da değişik bir sistemle kişilerin fişlenmesi demek olduğunu söylediler.

Bu tür anketlerde isim bile kullanılmasının yapılacak ankete gölge düşüreceğini ifade eden Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, ankete katılmayanlara yapılan ‘anketi doldurun’ baskısının bile ankete nasıl gölge düşürüldüğünün bir göstergesi olduğunu ifade ettiler. Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları bu durumun düzeltilmemesi halinde ankete katılmayacaklarını söylediler.