Sarı Selçik Dede anıldı

Sarı Selçik Dede anıldı

Kültür 7.08.2023 13:59:00 0
Sarı Selçik Dede anıldı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Selçik köyünde, Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali ile Sarı Selçik Dede anıldı.

 

Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl  15'incisi düzenlenen festivalde, köyde türbesi bulunan Sarı Dede Sultan (Sarı Selçuk Dede) Dede anıldı. 

Düzenlenen programa Afyonkarahisar CHP Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, köy ve ilçe merkezinden çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinden gelen Hacıbektaş Belediyesi Semah Topluluğu ve Selçik köyü semah ekibi gösteri sundu. Ali Ekber Eren, Oğuz Boran, Naciye Çokbilir, Cevahir Çokbilir, Emre Yücel seslendirdikleri birbirinden güzel türküler ile geceye renk kattı. Festivale gelen konuklara geleneksel pilav ikramı yapıldı.

Programda konuşan Afyonkarahisar CHP Milletvekili Burcu Köksal, “Bu gün burada Sarı Dedeyi anmak için toplandık. Sarı Dede Anadolu Erenleri arasında oldukça önemli bir yere sahip. Onda ki hoşgörünün, sevginin, şefkatin, iyiliğin şuan ki iktidara yöneticilere örnek teşkil etmesi gerekir. Öyle ki ‘Gördüğünü ört. Görmediğini söyleme’ sözü hala daha bu yörede kullanılan bir söz. Onunla özdeşleşmiş bir söz. Onda ki hoşgörü onda ki sevgi dili bu günkü iktidarda olsa idi Türkiye’de yaşanan bir takım sorunlar yaşanmamış olacaktı. Mesela neler mi? Aleviler ile ilgili ‘bu ülkenin rengidir’ diyorlar. Aleviler bu ülkenin asil unsurudur. Kurucu unsurudur. Bunu bile kabul etmek istemiyorlar. Hepimiz kanun önünde eşitiz. Ama eşit hizmetlere gelince onlar bu ülkede eşit hizmetlerden yararlanamıyorlar. Eğer kanun önünde eşitsek bütün inanç ve mezheplerin ibadethaneleri eşit şekilde hizmetten, eşit şekilde ödenekten yararlanmalıdır” dedi