Tehlikeli telefon direğine çare bulamadı

Tehlikeli telefon direğine çare bulamadı

Asayiş 3.08.2023 02:16:00 0
Tehlikeli telefon direğine çare bulamadı

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Aşağı Piribeyli köyünde ev ve çatısına bitişik olarak yan yatmış ‘telefon direği’ tehlike saçıyor. 

Aşağı Piribeyli köyü Karşıyaka Mahallesinde ikamet eden İzzet Karagöz “’Evimin duvarına bitişik olarak yan yatmış telefon direği, evime maddi ve manevi zarar verdi. Önlem alınmazsa ve telefon direği evimin üstüne her an çöktüğünde hane halkımızda ölüm ve yaralanmalar meydana gelebilir. Postaneye ait olan telefon direği evimin çatısına ve evimin duvarına zarar verdi. Yan yatmış telefon direği; evimin çatısı üzerinde bulunan güneş enerji panelime de zarar verme ihtimali her an çok yüksektir. Yağmur yağdığında; telefon direğinin çatıya verdiği hasarda evimin içine su girmektedir. Evimin duvarı ve çatısının sıvaları döküldü, kiremitleri de hasar gördü. Mağdur durumdayım” dedi.

HER TÜRLÜ BAŞVURUYA CEVAP BULAMADI

 

Yetkililerden yardım beklediğini belirten Karagöz, “Daha önce evimin duvarına ve çatısına bitişik olarak yan yatmış telefon direğinin; evimin duvarına ve çatısına zarar vermeyecek şekilde uygun görülecek başka yere nakledilmesi için, yazılı dilekçe ile Emirdağ Postanesi’ne müracaat ettim. Müracaat sonrası; Emirdağ Postanesi’nden bir ekip geldi ve yan yatmış telefon direğini gördüler. Ekip,  sadece evimin duvarına ve çatısına bitişik olarak yan yatmış telefon direği ile evin çatısının ve duvarının arasına ufak bir tahta çakıp gittiler. Ama kalıcı bir çözüm değil. 3 senedir sözlü ve yazılı dilekçe verdiğimiz halde; evimin duvarına ve çatısına bitişik olarak yan yatmış telefon direğini uygun olarak başka bir alana ve başka tarafa kaldırmadılar. 3 senedir sorunum çözülmedi. Evimin ve çatısına bitişik durumda olan ve evimin duvarına ve çatısına yan yatmış olan telefon direği; evimin duvarına ve çatısına her an göçebilir ve eve zarar vererek hane halkımızın ölümüne veya yaralanmalarına yol açabilir. Her an gece ve gündüz evimizde; korku ve stres içinde yaşıyoruz. Evimin duvarına ve çatısına zarar veren ve evimin ve çatısının üstüne bitişik olarak yan yatan telefon direğinin; uygun görülecek başka bir alana alınması için yetkililerden yardım ve çözüm bekliyoruz ve mağdur durumdayız ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.