Temizlik işçileri EYT kurbanı oldu

Temizlik işçileri EYT kurbanı oldu

Çalışma Hayatı 8.08.2023 10:31:00 0
Temizlik işçileri EYT kurbanı oldu

Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlı YÜNTAŞ A.Ş’nin temizlik işçilerinin EYT kurbanı olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre kurumdan EYT nedeniyle 150 kişiye yakın emekliliğini isteyerek kurumdan ayrıldı. Aradan geçen aylara rağmen ayrılan kişilerin yerine yenileri alınmadı. Bu da kurumda temizlik işçileri olarak çalışanların durumunu bir kat daha zorlaştırdı. 

Afyonses.com haber hattını arayarak sıkıntılarını dile getiren Temizlik İşçileri, “YÜNTAŞ’ta temizlik işçileri olarak görev yapıyoruz. Erken emeklilik nedeniyle birlikte çalıştığımız temizlik görevlilerinden yaklaşık 150 kişi aramızdan ayrıldı. O günden bu yana temizlik işlerini yürütüyoruz ancak 5 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yüklemeye başladılar. Bizler de insanız ve robot değiliz. Herkesin kaldırabileceği bir yük var. Yeni personel alımını sorduğumuzda ise bugün alıyoruz, yarın alıyoruz diye bizleri oyalıyorlar. Personel takviyesi yapılmaması halinde bizler de çok zor durumda kalacağız. Biz konuştuğumuz zaman hemen senin ismin ne demeye başlıyorlar. Afyon’un temizliği ile uğraşıyoruz. Bizim bu durumumuzdan faydalanmasınlar. Bizler de insanız ayıptır günahtır” diye konuştular.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e seslenen temizlik işçileri biran önce emekli olanların yerine yenilerinin alınmasını istediler.