Türkiye Yüzme Şampiyonasında 6 madalya kazandı

Türkiye Yüzme Şampiyonasında 6 madalya kazandı

Spor 15.08.2023 12:48:00 0
Türkiye Yüzme Şampiyonasında 6 madalya kazandı

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli Kübra Saltık, Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Sakarya'da düzenlenen şampiyonada 6 farklı yüzme kategorisinde mücadele eden Kübra Saltık, toplamda 6 madalya kazanarak Afyonkarahisar’da ve tüm Türkiye’de adını duyurdu.

 

Gümüş ve bronz madalyalar kazandı

 

Görme engelli sporcu Kübra Saltık, Türkiye Görme Engelliler Şampiyonası'nda gösterdiği üstün performansla büyük takdir topladı. Farklı yüzme kategorilerinde yarışan Saltık gümüş ve bronz madalyalar kazanarak Afyonkarahisar'ı gururlandırdı.

 

Kasapoğlu: “Afyonkarahisar güçlü ve yetenekli bireylere sahip

 

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, personeli Kübra Saltık'ı bu önemli başarısı dolayısıyla gönülden tebrik ettiğini belirterek: “Görme engelli sporcu ve personelimiz Kübra Saltık'ın elde ettiği bu başarı, engellerin aşılabileceğini; azmin ve disiplinin büyük zaferlere yol açabileceğini bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Yüzme Şampiyonasında elde etmiş olduğu madalyalar, sadece Kübra'nın bireysel başarısını değil, aynı zamanda gençlik ve spor alanında Afyonkarahisar'ın da ne kadar güçlü ve yetenekli bireylere sahip olduğunu gözler önüne sermiş oldu. Bu tür başarıların gençlerimizi ve toplumu sporun olumlu etkileri konusunda teşvik ettiğine inanıyoruz. Şampiyonada madalyalar kazanan sporcu personelimiz Kübra Saltık’ı ve antrenörümüz Şahabettin Aslan’ı tüm kalbi duygularımla tebrik ediyor, başarılarının katlanarak artmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Saltık: Haydi özel gençler spora!

 

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli Kübra Saltık: " Sakarya'da düzenlenen Görme Engelliler Yüzme Şampiyonasında 6 farklı kategoride madalya kazanmış olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Aslında elde ettiğim bu dereceler topluma bir mesaj da veriyor. Engelli bireylerin isterse inanıyorum ki ulusal ve uluslar arası arenada spor konusunda başarılı olabilir. Toplumda ayrı bir yere sahip olan benim gibi engelli bireylerin, spor alanında elde ettikleri bu başarılar onların toplum tarafından saygınlığını da artırmaktadır. Her zaman söylediğim gibi haydi özel gençler spora. Bu süreçte benden desteklerini esirgemeyen; Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu'na, aileme, antrenörüm Şahabettin Aslan’a ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.