Türkülerle gönülleri mest ettiler

Türkülerle gönülleri mest ettiler

Kültür 20.06.2023 17:25:00 0
Türkülerle gönülleri mest ettiler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) iş birliği ile AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğunun, Sanat Yönetmeni Şef Emrah KALIN yönetiminde Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği "Rengârenk Anadolu Toprağın Sesi" temalı Türk Halk Müziği Konseri türkülerle gönülleri mest etti.

AKSAM  Türk Halk Müziği Korosu tarafından hazırlanan "Rengârenk Anadolu Toprağın Sesi" temalı konser, Yaylanın Soğuk Suyu isimli Karadeniz’den derlenen güzel bir sevda türküsü ile başladı. 

Tek bölümden oluşan konserde koro; Aydın, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Erzincan, Kerkük, Denizli, Niğde, Şanlıurfa, Sivas, Adana, Erzurum, Elazığ, Kırşehir, Burdur, Kütahya, yörelerine ait birbirinden renkli ve ahenkli türküleri yurdumuzun Kırıkkale/Keskin, Tokat ve Beste türünde bizlere kalan halayları ile sanatseverlere coşku dolu bir akşam yaşattı ve katılımcıları diyardan diyara götürdü.

Programın sonunda İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Şefi Emrah Kalın’ a çiçek vererek tebrik etti.