Valilikten açıklama: "Rutin bir uygulama"

Valilikten açıklama: "Rutin bir uygulama"

8.06.2024 20:54:00 0
Valilikten açıklama:

 

Gazeteci Sait Karaduman moderatörlüğünde Perşembe günü Youtube kanalı Kanal Afyon’da yayınlanan ‘Aslında ne oldu?’ programında ele alınan ‘Belediye Başkanı Burcu Köksal’a ifade istemiyle gönderilen yazı’ ile ilgili olarak Afyonkarahisar Valiliğinden bir açıklama geldi.

Açıklamada konunun rutin bir olay olduğu ve daha önceki Belediye Başkanlarına da bu tür uygulamanın yapıldığı bildirildi.

Gazeteci Sait Karaduman, “Programın ardından bugün beni telefonla arayan Vali yardımcımız durumun rutin bir uygulamadan ibaret olduğunu söyledi. İfade istemine konu olan Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan önce de belediye başkanları hakkında aynı istem yerine getirildiğini bildirdi” dedi.

 

OLAY NASIL GELİŞTİ

 

Valilikten yapılan bilgilendirmeye göre; “Müşteki Irak uyruklu Moussa K. Gatea, spor salonu açmak istediğini ancak Belediye’nin ruhsat vermediğini belirterek, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık ise durumu İçişleri Bakanlığı’na intikal ettirerek, konu hakkında bilgi istedi. İçişleri Bakanlığı da Afyonkarahisar Valiliği’ne konuyu aksederek konunun araştırılmasını istedi. Valilik ise bu yazıya istinaden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a bir yazı göndererek, yazılı ifade vermesini istedi. 

Burcu Köksal ise yaptığı açıklamada, söz konusu şahsın belediyeye herhangi bir şekilde başvurusu olmadığına yönelik bir açıklama yaptı.

 

RUTİN BİR UYGULAMA MÜFETTİŞ DE GÖNDEREBİLİRDİ

 

Valilikten yapılan bilgilendirmede durumun gayet normal ve rutin bir uygulama olduğu belirtilerek, İçişleri Bakanlığı tarafından bir müfettiş gönderilerek konuyu araştırması istenebileceği ancak bu yöntem yerine Valilik aracılığı ile ifade isteminde bulunulduğunun da altı çizildi.