Çobanlar Kaleköy’de Dünya Gıda Günü Kutlandı

Çobanlar Kaleköy’de Dünya Gıda Günü  Kutlandı

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesi Kaleköy’de bulunan Kale Şehit Cüneyt Taşyürek İlkokulu ve Kale Ortaokulu’nda 220 öğrencinin katılımıyla Dünya Gıda Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Dünya Gıda Günü Etkinliği

Her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü, bu yıl Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde bulunan Kale Şehit Cüneyt Taşyürek İlkokulu ve Kale Ortaokulu’nda 220 öğrencinin katılımıyla kutlandı. Etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Gıda Hakkı ve Sürdürülebilirlik Teması

Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, 2024 yılı Dünya Gıda Günü'nün “Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıda Hakkı” temasıyla kutlandığını belirterek, gıda israfının önlenmesi ve sürdürülebilir gıda sistemlerinin önemine dikkat çekti. Parlak, “Gıda güvenliğini sağlamak, gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek hepimizin görevidir” dedi.

Afyonkarahisar’ın süt, et ve şekerleme gibi gıda işletmeleriyle önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Parlak, öğrencilerin bilinçli gıda tüketimi konusunda eğitilmesinin, gelecekte toplumun bu konuda daha bilinçli olmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Gıda Güvenliği ve Denetim Çalışmaları

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak güvenilir gıdaya erişimi sağlamak amacıyla yürüttükleri denetim çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Parlak, vatandaşları gıda alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gıda alışverişlerinde etiket ve ambalaj kontrolünün önemine dikkat çekerek, “Her türlü ihbar ve şikayetlerinizi Türkiye’nin her yerinden Alo 174 hattına bildirebilirsiniz” dedi.

İkramlarla Sona Erdi

Dünya Gıda Günü etkinliği, yerel gıda işletmeleri tarafından hazırlanan ikramların öğrencilere sunulmasıyla son buldu.



#DünyaGıdaGünü #GıdaHakkı #Gıdaİsrafı #SürdürülebilirGıda #GıdaGüvenliği #Afyonkarahisar

 


Haber Kaynak : BB