İl Başkanı Şahin: "Gücünü Milletimizin Desteğinden Alan Bir Partiyiz "

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin, düzenlediği basın toplantısında yerel ve ulusal gündemi değerlendirdi.

Siyaset 20.08.2024 13:36:29 0
 İl Başkanı Şahin:

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karkı, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan’ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda, partinin son dönemdeki faaliyetleri ve gelecekteki çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Orman Yangınlarına Yönelik Eleştiriler

Toplantıda gündemi değerlendiren Şahin, son dönemde Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarına değinerek, "Orman yangınları aralıksız süren çalışmalarla kontrol altına alınırken, yalan yanlış algı operasyonlarıyla çalışmalara gölge düşürmeye çalışanları şiddetle kınıyorum" dedi. 

Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yangınlarla mücadeledeki etkili çalışmalarını vurguladı ve yangın sonrası ağaçlandırma çalışmalarının başlayacağını belirtti.

AK Parti'nin 23. Kuruluş Yıldönümü

Şahin, AK Parti'nin 23. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetlere de değindi. 

Zimem defteri geleneğini devam ettirerek 23 borç defterinin kapatıldığını, 23 çocuğun sünnet merasimini gerçekleştirdiklerini ve yurt içinde ve dışında kurban bağışında bulunduklarını söyledi. 

Bu faaliyetlerin, partinin toplumsal sorumluluk anlayışını yansıttığını belirtti.

Sağlık Alanındaki Yatırımlar

Şahin, Afyonkarahisar'da sağlık alanında yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi verdi. 

Devlet hastaneleri ve AFSÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi projelerinin yakından takip edildiğini belirten Şahin, tüp bebek merkezi için kamuya ilk kez ödenek sağlandığını açıkladı.

Çiftçilere Destek

Toplantıda çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Şahin, çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda salatalık ihracat yasağının kaldırıldığını ve tarım ürünlerinin maliyetleri ve alım fiyatları ile ilgili detaylı bir raporun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sunulduğunu belirtti. 

Ayrıca, sulama yönetiminde yaşanan bozuklukların giderilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Motokros Şampiyonası ve Afyonspor

Afyonkarahisar'da 6 yıldır düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın bu yıl da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılacağını belirten Şahin, Afyonspor'un hak ettiği yere gelmesi için yeterli ve temiz kaynakların bulunmasının önemini vurguladı. 

Ücretsiz otopark uygulamasının gelirlerinin Afyonspor’a tahsisi ve AFBEL tesislerinin gelirlerinin de bu amaçla kullanılması önerilerini sundu.

#AKPartiAfyon #TurgayŞahin #Afyonkarahisar #OrmanYangınları #SağlıkYatırımları #Motokros #Afyonspor